Roos bloem van de maand oktober

De Koningin van de Bloemen presenteert zich in oktober in al haar glorie. De weergaloze schoonheid van de roos maakt haar tot een speciale gast bij elke gelegenheid en in elke ruimte. Het publiek zal door deze prachtige bloem en met de inspirerende beelden en informatie op mooiwatbloemendoen.nl regelrecht worden verleid. Verras uw klanten door hen alle prachtige variëteiten die er van rozen maar bestaan te laten zien.

De herkomst van de roos

De Grieken, Romeinen en Egyptenaren ontdekten de schoonheid van de romantische roos al duizenden jaren geleden; wij moesten daarvoor wachten tot de 16e eeuw. De populariteit van de roos neemt nog voortdurend toe, en elk jaar worden er weer tientallen nieuwe rassen aan de reeks toegevoegd. Eén zekerheid hebben we: de roos zal nog lang, zeer lang in ons midden blijven!

Vormen en kleuren

Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Felgekleurd of in pastel, tweekleurig of meerkleurig. Grote bloemen, kleine bloemen, korte stelen, lange stengels, los of aan een tros. Als je in een romantische bui bent, kun je al gauw overweldigd raken door de enorme keus aan rozen. En dan komen er ieder jaar nog nieuwe variëteiten bij ook! Wat te denken van een roos met een groen hart?

Verzorgingstips

– Zet rozen in een schone vaas met schoon water.
– Voeg snijbloemenvoedsel aan het water toe voor een langer vaasleven.
– Knip of snijd de stengels op 3 tot 5 cm schuin af met een schoon en scherp mes of met een snoeischaar.
– Let erop dat er geen bladeren in het water bungelen.
– Laat de doornen zoveel mogelijk aan de stengels zitten.
– Vul de vaas regelmatig bij met leidingwater.
– Zet rozen nooit op de tocht, in de volle zon, dichtbij een warmtebron of in de buurt van een fruitschaal.

De symboolfunctie

Deze bloem staat voor liefde en vertrouwen, terwijl de doornen aangeven dat liefde niet altijd rozengeur en maneschijn is. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de
liefde. Maar wist u dat elke kleur zo zijn eigen betekenis heeft?
Rood: liefde en respect.
Wit: ware liefde, zuiverheid, waardigheid, kuisheid.
Roze: geluk, dankbaarheid, deugdzaamheid.
Oranje: verlangen, waardering, sympathie.
Geel: hechte vriendschap, solidariteit.

Ook de combinatie van kleuren en de combinatie met andere bloemen heeft een bijzondere betekenis. Een rode roos in combinatie met een witte staat voor de wens altijd bij elkaar te mogen blijven. Veel rozen in een boeket staan voor dankbaarheid, en één enkele roos in een groot gemengd boeket betekent: “Je bent mijn enig ware liefde!”. Laat de rozen spreken!

Boeketrecept: rozen die (jezelf) behagen

De symboliek van rozen kan je helpen bij het samenstellen van een boeket voor jezelf of voor een ander! Rode rozen betekenen liefde, roze rozen staan voor geluk en dankbaarheid, gele voor echte vriendschap en oranje rozen voor waardering. En deze kleuren zijn uitstekend met elkaar te combineren, zodat ze behalve een prachtig boeket ook een liefdevolle boodschap opleveren.

Bloemen

Wij bieden een zeer ruim assortiment aan kwalitatieve seizoensgebonden snijbloemen. Alle bloemen zijn per steel verkrijgbaar en werden met passie en kennis voor u uitgezocht. Hierbij spelen kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol.

Of u nu voor enkele losse bloemen, een mooie ruiker of een speciaal gelegenheidsstuk komt, ons team zal u met veel passie verder helpen bij het maken van de juiste keuze of het samenstellen van een persoonlijk boeket in elke gewenste stijl.

Geen inspiratie of tijd?

Er staat dagelijks een mooi assortiment dagverse boeketten en florale creaties klaar voor elk budget.

Bloemabonnement

Altijd een vers en prachtig bloemstuk of boeket in huis hebben, wie droomt er niet van. Met een bloemenabonnement kan het.

Je kan kiezen tussen wekelijks, om de veertien dagen of maandelijks een prachtig boeket aan huis geleverd.

Welke formules bestaan er?

• Je kan vooraf de prijs en de duur van het abonnement afspreken.
• Je kan het type bloemen of de kleuren kiezen, aangepast aan uw wensen en passend in uw interieur. Desgewenst zorgen wij voor een bijpassende vaas.

Voordelen van een bloemenabonnement:

• Een bloemenabonnement is een origineel en afvalarm cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag , Valentijn of moederdag. Op deze manier geniet u over een langere tijd gespreid van een boeket in plaats van in één keer een huis vol bloemen.
• Een bloemenabonnement is een ideale en belastingvriendelijke formule om ook uw kantoor of winkel regelmatig op te fleuren met een mooi boeket.
Wij maken u graag vrijblijvend een voorstel op maat .

Tips voor een boeket dat lang mooi blijft

Je hebt extra lang plezier van je boeket bloemen als je volgende richtlijnen in acht neemt:

Kies bloemen die zo vers mogelijk zijn.

Snijbloemen dienen zo vers mogelijk te zijn. Een goede start is reeds half gewonnen. We zorgen dan ook dat U zich hierover alvast geen zorgen hoeft te maken. We garanderen dat al onze bloemen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en gegarandeerd vers zijn.
U geniet dan ook van onze versheidsgarantie.

Snijd de takken schuin bij

Verwijder alle bladeren die in contact komen met het vaaswater. Snij met een scherp mes de stelen schuin af. Als de takken te dik zijn, gebruik dan een snoeischaar.

Zorg voor een propere vaas

Neem een proper geboende vaas en vul ze met water op kamertemperatuur. Een kraaknette vaas is heel belangrijk. Voeg het zakje snijbloemenvoedsel toe dat je kreeg bij de florist. Ververs het water als het vuil is. Maak je vaas dan ook grondig schoon met wat
afwasmiddel . Enkel spoelen is onvoldoende. Snijd de stelen op dan opnieuw schuin bij.

Zet je boeket op een frisse plaats

Vermijd een te zonnige plek voor je bloemen. Ook tocht is niet goed. Zet je bos bloemen ver van de verwarming en de fruitmand. Hoe frisser je boeket staat, hoe langer het mooi blijft.

Instagram
E-mail